The Daily Edge uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Click here to find out more »
Dublin: 18 °C Tuesday 30 September, 2014

8 essential steps to surviving work after St Patrick’s Day

We can get through this, TOGETHER.

IF YOU WERE lucky enough to have the long weekend off, chances are, you’re sitting in work in DESPAIR.

Today has all the horrors of a Monday, on a dull, monotonous Tuesday. You’ve more work than usual and a hefty hangover after yesterday’s festivities. Why is life so unfair? But us, we’re here to help.

Got a problem? We’ve got a solution.

1. There’s not enough room in your head for your skull

This was your exact expression upon waking up and realising that you have to go to work.

rsD0RUq

Source: Imgur

Solution: Repeat after us;

Four day week. Four day week. FOUR DAY WEEK.

justsmile

2. You feel like you haven’t slept in three days

… and you literally haven’t, either.

tired-puppy

Solution: Imbibe the following energy smoothie recipe for a quick little lift.

pro-plus

Source: Forgetoday

+

produtos-redbull-11

Source: Culturamix

+

espresso

Source: Utoronto

+

Skittles_Original

+

MX1300

Source: Mavromatic

=

giphy

3. Everyone is out to get you

The bus driver, the person on the till in Spar, the office cleaning lady… DEAR GOD, WHY.

04WNAWQ

Solution: Keep the head down, or cover it completely with a hood or balaclava of some sort (not recommended for the shop scenario). If all else fails, just hide and run away screaming if anyone tries to interact.

thatssotrue_3635_1331081925

4. Your fear has taken its own independent life form

If you were going on a flight today you’d need to book it a separate seat.

tumblr_m2r1esFe1X1rp7zudo1_500

Solution: There is no known cure for the fear, the best you can do is shrink it by deleting all of your text conversations, dialled numbers and Facebook and Twitter statuses. You eejit.

5. Work colleagues will want to chat about what you’ve done all weekend

Grunting is kinda rude, but it’s all you can muster that isn’t “PLEASE, NO SOUNDS”.

warm bodies gifs 12

Solution: Rehearse the following, and use it no matter what the question.

Good thanks, quiet.

Sorted.

6. Even thinking of opening your email makes you cry hot salty tears of despair

crying-gif

Solution: You’ve got this far (we hope) so PUSH ON. If you can’t bring yourself to actually do any work, at least convince everyone around you that you are.

Always have an conspicuous spreadsheet open in a tab you can quickly access if anyone walks by. No one ever questions a spreadsheet. No one.

tumblr_m160txj5gx1r3a6jho1_500

7. It’s impossible to get comfortable and everything hurts, including your hair

What kind of invention is a chair, anyway? We’re not meant to prop our bodies up this way, it’s unnatural.

tumblr_lr3ghoAX4J1qdjhv0o1_500

Solution: Obtain a duvet, through whatever means possible.

me-and-kev

If you’re really against this for fear of looking a bit ‘out there’ then we suppose a big scarf would do, or… A PILLOW-SUIT. Just look at it there, a piece of apparel plucked directly from our soft cosy dreams.

Pillows-for-working-late-by-Maja-Ganszyniec

Source: dvice

8. All attempts to quench your insatiable thirst and hunger are futile

This is the view when you open your mouth:

tumblr_m1yxsiY1431r4zr2vo1_500

Solution: Only stop short of drowning yourself in water. If you haven’t already near dehydrated yourself after the energy mix, you’re doing well. We recommend you move the water cooler to your desk, but if you still haven’t completed stage five, it could be a problem.

tumblr_ly6pjxxzDp1rnhba1o1_400

As for food, you know what to do. Eat plenty, a lot, and stick to the beige colour palette and you’ll survive until home time.

sisco_beige_palette_153

Source: Centralroost

GODSPEED.

The 8 types of tiredness we’ve all experienced>

6 reasons to lobby for a four-day week>

  • Share on Facebook
  • Email this article
  •  

Read next:

Comments (26 Comments)

Add New Comment